top of page

aforismeja aamupalaksi

Antti Pelttari on torniolaislähtöinen pääkaupunkiseutulainen, joka asuu nyt Espoossa. Aforismeja aamupalaksi on syntynyt oivaltamisen pakosta. Neljäkymmentä vuotta sitten Antti Pelttari vaati itseltään vähintään yhden oman ajatuksen päivässä. Viisikymppinen ei ole yhtä ankara; nyt riittää yksi oma ajatus viikossa.

Antti Pelttarin aforismeja alettiin julkaista Niina Mälkiän kuvittamina ensin Pohjolan Sanomissa vuonna 1999, myöhemmin Kalevassa, Uutispäivä Demarissa ja pääkaupunkiseudun Alueuutisissa, satunnaisesti myös muissa lehdsissä, kuten Iltasanomien "Lainatut" -palstalla. Nyt aforismin voi syödä välipalaksi joka torstai Demokraatista eli entisestä Uutispäivä Demarista. Yhteensä aforismeja on julkaistu jo yli 1500 kappaletta.

 

Kolme aforismeja aamupalaksi -kirjaa on myös julkaistu 2000 -luvun alussa ja neljäs  kirja on ollut tekeillä vuosia. Onko syynä ollut työelämän hätäisyys vai puutteet henkilökohtaisessa ajanhallinnassa, kun kirja on jäänyt tekemättä? Olisiko nyt aika tehdä se valmiiksi?

Uusi "aforismeja aamupalaksi - luonnollisesti" tulee kokoamaan ajatuksia ympäristöstämme ja kestämättömästä kehityksestä. Julkaisuajankohtaa emme kuitenkaan uskalla vielä luvata.

The page link
aforismeja aamupalaksi
bottom of page